„Пирин” (Гоце Делчев) загуби от „Пирин” (Благоевград) U-19 с 1:2, излиза в събота срещу „Банско”

33-14-03-bozdanski

На градския стадион в Гоце Делчев в контролен мач се срещнаха отборите на местния мъжки тим и U-19 на „Пирин” (Благоевград). През първата част на срещата и двата отбора си размениха по един гол от дузпа. В 27-ата минута гл. съдия Благой Манов видя грубо нарушение на Александър Георгиев от домакините и посочи бялата точка, от която точен бе Тусонджиев за 0:1. В 41-вата минута за игра с ръка в наказателното поле на гостите бе отсъдена дузпа за „Пирин” (Гоце Делчев), която Иван Спахиев реализира за 1:1.
През втората част на мача младите „орлета” стояха по-добре на терена. В 78-ата минута след центриране от фаул в наказателното поле на домакините топката бе избита от вратаря, последва нов удар, отново избиване и накрая с крак Стефанов бе точен за 1:2. В самия край на мача непростим пропуск за домакините направи Шабанов.
След срещата президентът на „Пирин” (Гоце Делчев) по категоричен начин заяви: „Смените и пробите свършиха. Почваме с освобождаване на тези, които с нищо не доказаха на терена, че могат за в бъдеще да носят фланелката на нашия тим.”
Наставникът на „Пирин” (Гоце Делчев) също бе разочарован от резултата и играта в този мач. Йордан Боздански сподели, че с изключение на защитата донякъде играещите в средата на терена и в атака са попаднали в посредствеността.
Следващият мач на „Пирин” (Гоце Делчев) е срещу „Банско” в събота от 14 часа. Веднага след това треньорският щаб и ръководството на клуба ще определят с кои футболисти ще продължат участието си в ЮЗ трета лига напролет.