Благотворителен концерт “Коледна магия” в помощ на двама свои възпитаници, организира Природоматиматическата гимназия (ПМГ) “Христо Смирненски” в Перник, съобщиха от учебното заведение.

В това издание на събитието ще бъдат събрани средства в подкрепа на Емилияна Станкова от XI “б” клас и Петър Димитров от X “б” клас.

Концертът “Коледна магия” се възобновява след двегодишно прекъсване по решение на ученическия съвет към гимназията. Той ще се проведе на 21 декември от 17:30 часа в залата на Обединения детски комплекс в Перник.

Емилияна е родена през 2002 г. със заболяването спина бифида аперта. Семейството ѝ се нуждае от ежемесечни средства в размер на 2000 лева за обезпечаване на посещенията при лекари, необходимите терапии и консумативи.

Петър е на 17 години и е роден с множество увреждания. Основната му диагноза е спина бифида. Той има нужда от нова, специална количка, сумата за която е между 3000 и 4000 евро.

Това не е първата благотворителна инициатива на ПМГ. През 2019 г., по време на концерта “Коледна магия”, беше събрана сумата от 7 286 лв. в помощ на 4-годишната Ванеса, страдаща от хидроцефалия, атрофия на очния нерв и други съпътстващи заболявания.