Повдигнаха обвинение и на полиция Николай Доганджийски, набирал клиенти за бърза регистрация в КАТ- Благоевград

 

Окръжна прокуратура – Благоевград е привлeче като обвиняем Николай Доганджийски Колевеца. Той е обвинен, че бил помагач на задържания шеф на КАТ – Благоевград Данаил Стоицов.

Към настоящия момент са разпитани свидетели, извършено претърсване и изземване, както и други доказателства, от които се установява съпричастността на обвиняемия към извършеното престъпление, съобщиха от прокуратурата.

Доганджийски е обвинен, че е помагал на Стоицев, в качеството му длъжностно лице, заемащо отговорно служебно положение – началник сектор „Пътна полиция“ при ОД на МВР гр. Благоевград, да приеме дар и облага – пари, вещи и услуги с имуществен характер. Той създал условия за намиране на лица, желаещи да регистрират и идентифицират пътни превозни средства, както в гр. Благоевград, така и в и пунктовете за регистрация на ППС в РУ – Петрич и РУ – Гоце Делчев, съобщават още от държавното обвинение.

Били са предоставяни регистрационни номера за МПС и ремаркета, теглени от тях, с комбинация от цифри по желание. Доганджийски провеждал срещи и преговори, лично участвал в тях, както и уговарял размера на подкупа.

Спрямо него е взета мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на шест хиляди лева. Тя е съобразена със здравословното му състояние.

 

СНИМКА: Кадри от задържането на шефа на КАТ.