Георги Семерджиев, който погуби две момичета, отказал да даде проба за алкохол и наркотици

Повдигнаха обвинение на Георги Семерджиев. Това обяви в ефира на „Здравей, България” зам.-директорът на Националната следствена служба Ясен Тодоров.
Ако вината на мъжа бъде доказана в съда, той може да остане зад решетките от 5 до 20 години. Рецидивистът зад волана е хванат да кара под въздействието на наркотици и в началото на юни, но не е бил задържан за 24 часа, както изисква законът. Според шефа на КАТ-София служители от 7-мо полицейско управление е трябвало да го задържат в този случай.
А следователи предполагат, че при фаталния инцидент на кръстовището на булевард „Черни връх”, Семерджиев е карал със скорост в пъти над разрешената.
„Малко преди полунощ мъжът беше приведен в ареста на бул. “Г.М. Димитров”. Предприехме всички мерки да не стане трагичен инцидент при задържането му. Надявам се да съберем достатъчно доказателства, които да послужат в съдебното производство. По думите на един от разпитаните, вероятно Семерджиев е шофирал с над 200 км/ч”, поясни той.
Семерджиев е отказал да даде проба за алкохол и наркотици след задържането му.
Припомняме, че мъжът предизвика тежка катастрофа и уби две млади жени – на 22 и 26 години, в центъра на София. Инцидентът стана късно във вторник вечерта на кръстовището до хотел „Хемус”. След произшествието извършителят и неговата спътничка избягали от мястото. При удара колата му се разцепва на две и помита жените, които се движели по тротоара. Джипът на Семерджиев е бил с фалшиви номера, с незаконно ползвани синя лампа и стоп-палка./НОВА