Monday, July 22, 2024
HomeРегионПерникПовдигнаха обвинение срещу дилър на гласове от Радомирско

Повдигнаха обвинение срещу дилър на гласове от Радомирско

Само за ден са събрани достатъчно доказателства и е привлечен като обвиняем 54-годишен мъж от Радомирско за престъпление против политическите права на гражданите.
В деня на изборите на 2 октомври, служители от РУ-Радомир установили мъж, който предлага пари на хора, за да упражнят избирателното си право за конкретна политическа партия. За до 24 часа с полицейска мярка бил задържан 54-годишен жител на радомирско село. Под ръководството на прокуратурата са проведени редица процесуално-следствени действия по започнатото бързо производство. Разпитани са свидетели и са събрани достатъчно доказателства, в това число и веществени за извършеното противоправно деяние.
Мъжът е привлечен като обвиняем по чл. 167, ал. 2 от Наказателния кодекс и му е наложена мярка за неотклонение „подписка“. Законът предвижда лишаване от свобода от 1 до 6 години и глоба от 10 до 20 хиляди лева.
Припомняме, че на 02.10. беше арестуван мъж от радомирското село Извор за търговия с гласове. Впоследствие се появи информация, че това е братът на кмета на селото.
В дома му бяха открити и иззети три списъка както и парични суми. Дъщерята на задържания заяви, че откритите списъци били с имената на гости, които ще бъдат поканени на рождения ден на сестра й.

RELATED ARTICLES

Most Popular