Wednesday, June 19, 2024
HomeРегионПетрич Повдигнаха обвинения за умишлено убийство по случая със С. Кацарски от Петрич,...

 Повдигнаха обвинения за умишлено убийство по случая със С. Кацарски от Петрич, Кристиян: Съжалявам за смъртта му 

Обвинение за умишлено убийство повдигна Окръжна прокуратура  на Павел Тасков и Кристиян Кожовски. Двамата са обвинени в убийството на Самуил Кацарски от Петрич. Първоначално Тасков и Кожовски бяха обнинени в нанасяне на телесна повреда, но обвинението беше променено в умишлено убийство. Двамата остават в ареста по преценка на Окръжния съд в Благоевград. Прокурорът обяви в съдебната зала, че обвинените трябва да останат в ареста, защото по-тежкото обвинение, което им е повдигнато предвижда от 10 до 20 г. затвор, а също така имало вероятност те да се укрият или да извършат ново престъпление.

В съда се яви само единият обвинен – Кристиян Кожовски, а другият с декларация е заявил, че не желае да присъства на заседанието. “Съжалявам,че Самуил почина, не исках това да стане, аз дори нямам спомен какво се случи”, заяви пред съда Кристиян.
„На запис от охранителната камера се вижда как пострадалият Самуил Кацарски двукратно агресивно без каквато и да е причина ги напада. Това е неизбежна отбрана по всички правила на наказателното право”, заяви защитникът на единия от мъжете. Прокуратурата не възрази по време на делото.

RELATED ARTICLES

Most Popular