Повелителят на лампите Николай Табаков от Дупница поведе листата на „Нова република” в Кюстендилска област

36-03-02
Николай Табаков

Дупничанинът Николай Табаков ще води листата на „Нова република” за предстоящите парламентарни избори в Кюстендилска област. Районната избирателна комисия в понеделник е регистрирала листата, в която влизат още Крум Павлов, Васил Миладинов и Адриан Савов.

Ники Табаков, както го наричат приятелите му в Дупница, е барабанист и художник. В последните години стана известен с изработваните от него лампи. Табаков беше общински съветник в Дупница от Реформаторския блок, но след наложилите се допълнителни преброявания отпадна и вместо него в местния парламент влезе съпартиецът му и треньор по таекуондо Христо Михалчев, тъй като стана ясно, че той е получил повече преференции.

„Какъв депутат може да е Табаков??? Какви закони може да напише той?!”, коментираха дупничани, разбрали за листата на „Нова република”, зад която стоят отцепилите се от Реформаторския блок Радан Кънев и Трайчо Трайков.

Има и одобряващи кандидатурата на музиканта. „Ники е честен и почтен човек. В парламента трябва да има такива свестни хора”, е мнението на приятелите на Табаков.