Tuesday, July 23, 2024
HomeРегионСапарева баняПодготвят търгове за наем на над 40, 2 дка ниви и 2,...

Подготвят търгове за наем на над 40, 2 дка ниви и 2, 4 дка овошки в Сапарева баня

3 земеделски имота, собственост на Община Сапарева баня, ще бъдат отдадени под наем, става ясно от докладни записки на кмета Калин  Гелев до Общинския съвет. Иван Димитров Станикин от Сапарева баня  е подал заявления за отдаване под наем на две ниви, а Васил Кирилов Калдръмов, също от курортния град, иска да наеме овощна градина.  Имотите ще бъдат предоставени след провеждането на  публичен търг с тайно наддаване, за което се иска разрешение от Общинският съвет.

И двата имота, които Иван Станикин смята да обработва, са в местността Целините в землището на Сапарева баня, като площта на единия  е над 17 дка (17 031 кв.м), а на втория над 23 дка (23 202 кв. м).

Заявлението на Васил Калдръмове  за отдаване под наем за срок от 10 години на овощна градина с площ над 2 дка (2 420 кв.м), намираща се в местността Под селото.

Предстои общинските съветници да  определят годишната начална тръжна цена за отдаването под наем на имотите и срока на договора, който не може да бъде по-дълъг от 10 години и започва да тече от 1 октомври.Общинският съвет ще вземе решение по докладните на своето заседание в четвъртък, 27 юни.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular