Подменят водопроводната мрежа на улици в Гоце Делчев

Община Гоце Делчев получи одобрение за финансиране от Министерството на регионалното развитие и благоустройство за проект “Смяна на водопроводната мрежа по улици в югозападната част, включени в интегрирания план за градско възстановяване и развитие на гр. Гоце Делчев”.

Проектът е на стойност 2 530 000 лева и предвижда подмяна на водопроводната мрежа на улиците, където тя все още не е сменена и възстановяване на настилката, съобщи кметът Владимир Москов. Това са улиците в района от Културния дом до квартал “Кумсала”, като са включени и пресечки от двете страни на улица “Драма”. 

Кметът на Гоце Делчев Владимир Москов съобщи, че вече има сключен договор с изпълнител и през месец ноември стартират дейностите. През пролетта следващата година се предвижда проектът да бъде завършен.

През тази година в селата Мосомище, Борово и Брезница са извършени дейности по подмяна на водопроводната мрежа, като дейността ще продължи и през следващата година. До края на годината ще бъдат асфалтирани две улици в Мосомище и една в Борово. Предстои благоустрояването на ж.к. “Юг” и ж.к. “Дунав” и на ул.“Яворов“ в града.