• Изграждат тротоари и асфалтират в района на социалните жилища

 

Подмяната на водопровода по ул. “Велико Търново” в Дупница ще продължи най-късно до средата на април. Да проверят как вървят ремонтните дейности, на място пристигнаха кметът инж. Методи Чимев, заместникът му Крум Милев, както и служители от транспортния и строителния отдел.

“Имам уверението от ВиК-Дупница, че ще се работи бързо и качествено и по останалите улици, които са вече с подменен водопровод. Минимум 20 дни ще са необходими за “Велико Търново”, като ще има спирания на водата, но пък живеещите по нея проявяват разбиране за моментните несгоди, които ще решат проблема с десетки години напред. След това ще се продължи с подмяна на останалата част от водопровода по улица “Бузлуджа”, обясни инж. Чимев.

Социални жилища

По тези улици и по другите, обхванати от проекта “Интегриран градски транспорт”, се подменят водопроводи и канализация със средства, които община Дупница осигури допълнително от държавния бюджет.

В района на бившите казарми, където бяха изградени по проект т.нар. “Социални жилища”, започнаха и подготвителните дейности за стартиране на надземните ремонти. Община Дупница включи квартала в мащабния проект, който повече от 2 години не успяваше да стартира заради “фирма фантом”, която обжалваше процедурата и бавеше стартирането. Проектът включва няколко километра преасфалтиране, изграждане на тротоари и т.н., уточняват от общината.

Задоволство от работата до момента на фирмата изпълнител, която изгражда и асфалтира ул. “Отовица” в града, изрази инж. Чимев. “Служителите ни подготвят вече документите и за обществените поръчки за улиците, които попаднаха в списъка с капиталови разходи и които ще бъдат изцяло ремонтирани. Там, където няма нов водопровод, ще бъде подменен, в противен случай е безсмислено да се полага нов асфалт и след 2 дни да почне да се разкопава”, допълни още кметът.