Поздравления, Дупница! Петьо Кръстев е шампион на България по тенис на маса, Денислав Коджабашев – вицешампион

СКТМ Марек-Дигеста с исторически успех на Държавното индивидуално първенство за мъже и жени в Панагюрище

Невероятно представяне записаха състезателите на СКТМ Марек-Дигеста на Държавното индивидуално първенство за мъже и жени по тенис на маса. 180 състезатели от цялата страна взеха участие в надпреварата, която се проведе в „Арена Асарел“ град Панагюрище. Представителите на дупнишкия клуб Петьо Кръстев и Денислав Коджабашев завоюваха шампионска и вицешампионска титла в индивидуалното първенство.

Двамата съотборници се изправиха един срещу друг на финала – нещо, което не се е случвало от години. След много интересен и оспорван мач, Петьо Кръстев спечели с 4:2 гейма и за втора поредна година грабна шампионската титла на България.
В надпреварата двойки-мъже, многократните шампиони Денислав Коджабашев и Теодор Александров (Дунав Русе), допуснаха загуба на финала и останаха с вицешампионската титла.

При смесените двойки на почетната стълбичка отново имаше състезател на дупнишкия тим. Радослав Котев и Калина Христова (Корабостроител Варна), завоюваха бронзов медал.

Добро представяне на Ради Котев и в личното, който допусна драматична загуба на 1/8 финал от Владимир Петков (Комета Луковит) с 3:4 гейма. Константин Парапанов за поредна година се класира в Топ 8 в индивидуалното първенство.

Страхотно представяне и на 15-годишния състезател на клуба – Стефан Димитров. Той започна участието си от квалификационните групи, като успя да спечели убедително своята, записа победа в първия кръг в основната схема и загуби във втория от много по-опитния Светлин Беров (Боровец Горна Оряховица) с 3:4 гейма.

Сега главната цел пред мъжкият отбор на Дупница е завоюването на шампионската титла в Ефбет Висша лига!