Полицейска спецакция в района на Сандански, има задържани

Осем души бяха задържани за 24 часа при специализирана полицейска операция срещу битовата престъпност и купуването на гласове в общините Сандански, Кресна и Струмяни. Операцията се проведе на територията на ОД на МВР – Благоевград в четвъртък, 30 март.

Тя започна рано сутринта, като през следващите часове бяха проверени 94 лица и 45 автомобила. Проверка бе направена и на три заложни къщи и на още толкова пункта за изкупуване на вторични суровини, както и на два магазина. Съставени бяха два акта за административни нарушения и 10 фиша по Закона за движение по пътищата.

Акции се провеждаха и в други градове в страната. 37 души бяха задържани във Варненско. В Сливен бяха намерени списъци с имена и посочени суми срещу всяко име, както и петцифрена сума пари, при полицейска акция на частен адрес. Специализирана акция се проведе и в Луковит.В първите часове на полицейската операция нямаше задържани. Има санкционирани водачи на МПС за шофиране без свидетелство и за управление на нерегистрирани превозни средства.