Благодетелят на кюстендилското село издъхна на 78 г. в Германия

Краси Ценкова

Помен за Кубрат Панев организираха жителите на кюстендилското село Соволяно. Много хора начело с кмета Пламен Илиев се събраха на центъра, за почетат благодетеля на населеното място.

Припомняме, че бизнесменът Панев издъхна на 22 февруари в Германия на 78-годишна възраст. Новината за неговата кончина натъжи всички в родното му Соволяно, където завинаги ще го помнят с добрите жестове и към свои, и към чужди.

„Той е Човекът, който с делата си показа на всички нас какви да бъдем – смирени, благодарни, и да помагаме на тези, които имат нужда от помощ. Той беше патрон на нашия пенсионерски клуб, който носи и ще носи и занапред неговото име“, каза кметът на селото Пламен Илиев. И припомни, че с помощта на Панев в Соволяно бе открита социална трапезария за 25 души през 2012 г.

„Една незабравима личност“ – така го определят членовете на пенсионерски клуб „Кубрат Панев“.

„Макар да живееше далеч от родното си място, не го изостави никога. Помагаше не само на своите съселяни, но и на други места. Неговата всеотдайност никога няма да се забрави! ПОЧИВАЙ В МИР, ПАТРОНЕ НАШ. Ти, който с добротата ни дари и в душите и сърцата остави своите следи“, написаха от клуба в социалните мрежи.

Кубрат Панев емигрира в Германия през 1964 г., но до самия край на живота си остава емоционално свързан с родното си село в Кюстендилско.