Пометената от Г. Попстоянов Валентина има нужда от допълнителна операция, кметът Бръчков: 20 шофьори са заловени в Петрич да карат пияни и надрусани, не е нормално

Георги Попстоянов

Протестиращ по време на недоволството на петричани срещу безразсъдните шофьори бе арестуван от полицията заради агресивно поведение. Стотици петричани и роднини на пометените младежи излязоха на мирно шествие и блокираха кръговите кръстовища в Петрич. Припомняме, двама млади хора бяха пометени пред заведението „Катмите” от 18-годишния Георги Попстоянов. Пострадалите младежи Валя и Крум са изведени от реанимацията на болницата и ще продължат лечението си.

Протестите в Петрич обаче продължават. По време на тях бе арестуван и агресивният протестиращ. Той бе изведен от полицията пред сградата на община Петрич след употреба на нецензурни думи по адрес на кмета Димитър Бръчков. Множеството очакваше градоначалникът да говори пред тях по време на протеста им. Когато кметът се появи, мъжът започна да крещи. Полицаи, които охраняваха протеста, се намесиха и го вкараха в патрулната кола, за да му бъде съставен акт по закона за дребно хулиганство. Градоначалникът още веднъж изказа съчувствие на семействата на пострадалите две деца от селата Първомай и Тополница. „От началото на ваканцията до този момент са хванати 10 шофьори с употреба на наркотични средства и 10 с алкохол, което не е нормало. Така че сигналът на младите хора към обществото е най-правилен”, заяви кметът на града Димитър Бръчков. Преди да предаде на разследващите записите от камерите, свидетелстващи за поведението във фаталната нощ на 18-годишния шофьор, общината е направила копия. Кметът е категоричен, че няма да допусне манипулация на записите. Бръчков говори и за здравословното състояние на 17- годишния Крум, чийто крак бе ампутиран, и 16-годишната Валентина, която се нуждае от допълнителна операция на крака и след натрошената й подбедрица. В помощ на двете деца петричани организираха благотворително събиране на средства. В три обекта са поставени кутии, където се събират пари в помощ на семействата на пострадалите.

Припомняме, съдът в Петрич наложи постоянна мярка “задържане под стража” на 18-годишния Георги Попстоянов. Прокуратурата му повдигна две обвинения – за причиняване на средна телесна повреда и за причиняване на тежка телесна повреда с опасност за живота.

Снимките

Протестите в Птерич продължават. Снимки: Би Ти Ви

Георги Постоянов