Открадната скъпа кола е била открита в автоморга в Перник, съобщиха от МВР. Това се е случило при съвместни действия на Главна дирекция “Национална полиция” и служители на областните дирекции в Благоевград и Перник.

Полицейските действия са стартирали след сигнал на 26 ноември, подаден във Второ РУ Благоевград от жител на града за противозаконно отнет скъп лек автомобил. При разследването, проведено от служители на ГДНП и ОДМВР-Благоевград, било установено, че превозното средство е отнето на 23 ноември и е транспортирано и укрито в Перник.

След последващи действия, вчера била предприета проверка на авгоморга на територията на миньорския град. Там униформените открили части с механично заличени номера, ключ от същата марка кола, заявена за открадната от Благоевград, както и двигател, скоростна кутия, седалки и арматурно табло от друг скъп лек автомобил, отнет от София в края на месец ноември 2021 г.

Припомняме, че на 25 ноември полицаи извършиха проверка на автоморга в Перник и откриха разглобен на части откраднат скъп джип.

Съвместните действия са осъществени на територията на Перник. В хода им е извършена проверка в автоморга в индустриалната зона на града, където служителите намерили и иззели множество части от противозаконно отнет от София луксозен автомобил „Гранд Чероки“, съобщиха от МВР.

Работата по установяване и документиране на престъпната дейност на извършителите продължава.