Ново посегателство и заплахи с ловджийски нож срещу горския стражар Николай Колев от „ДГС Сандански” е извършено около 8.45 часа на 1 април над село Дебрене.

Докато пътувал заедно с още двама свои колеги към отдели, в които е трябвало да маркират дървесина, се появил джип, който се насочил срещу служебния автомобил на горските и го изблъскал от пътя. Горският стражар, който е бил зад волана, спрял автомобила.

От джипа излязъл Божидар Панчев, който е местен жител и познат на горските в района, с ловджийски нож в ръцете си. Той започнал да отправя заплахи срещу служителите и да ги подканва да излязат от колата, като в същото време ударил с ножа по стъклото откъм мястото на шофьора. Поради страх за живота и здравето си и за да избегнат стълкновението, горските заключили автомобила от вътрешната страна.

За случая веднага е уведомен директорът на стопанството и е подаден сигнал до РУ на МВР Сандански. Благодарение на бързата и адекватна намеса на полицията Божидар Панчев е задържан 15 минути по-късно. Служителите на териториалното поделение на ЮЗДП в града са дали показания./ БНР