Monday, July 22, 2024
HomeРегионБанскоПосланикът на Индонезия в България Сри Астари Расджид гостува на кмета на...

Посланикът на Индонезия в България Сри Астари Расджид гостува на кмета на Банско Георги Икономов по повод представяне на индонезийската кухня в кулинарен фестивал

 

Пристигайки в Банско, веднага ме грабна красивата природа и уникалното разположение на града между три планини, сподели Нейно Превъзходителство

08-0008-img_4626

Кметът на Банско Георги Икономов приветства с добре дошла Нейно Превъзходителство г-жа Сри Астари Расджид, посланик на Индонезия в Република България. С тази своя визита при градоначалника на Банско дипломатът продължава шестдесетгодишните дипломатически отношения между нашата страна и Индонезия.

Това е първото посещение на Нейно Превъзходителство в Банско по повод представяне на индонезийската кухня в кулинарен фестивал, който ще се проведе тази вечер в хотел «Кемпински». Икономов запозна Н. Пр. г-жа Сри Астари Расджид с богатото културно и историческо минало на града, с възможностите за безброй активности на туристите през зимата и през летните месеци.

08-0008-img_4617

„Пристигайки в Банско, веднага ме грабна красивата природа и  уникалното разположение на града между три планини“, сподели Нейно Превъзходителство. В разговора си допълни още, че вкусната и разнообразна българска кухня е водеща сила в промотирането на България сред индонезийците.

Нейно Превъзходителство сподели с кмета на Банско за предстоящото провеждане на Еuropalia 2017. Едно културно събитие на различни държави, гостуващо в големите европейски градове. Посещавайки града ни и запознавайки се с възможностите му, тя твърдо заяви, че градът би бил идеално място за провеждане на това мероприятие.

В Индонезия се провежда грандиозен джаз фест на остров Ява. По този повод градоначалникът я запозна с 20-годишната история на Джаз феста в Банско и отправи официална покана да бъде специален гост на събитието.

08-0008-img_4628

В края на визитата си Н. Пр. г-жа Расджид подари на Георги Икономов сет от бутикови порцеланови изделия, изработени лично от нея. Тя е един от водещите съвременни творци в Индонезия, гостувала със свои изложби в редица страни от Азия и Европа, експерт и колекционер на традиционно индонезийско изкуство.

RELATED ARTICLES

Most Popular