Thursday, July 25, 2024
HomeРегионБанскоПостоянен арест за банскалията, заловен пиян, дрогиран и без книжка

Постоянен арест за банскалията, заловен пиян, дрогиран и без книжка

33-годишен банскалия, с пет обвинения, остава за постоянно в ареста. Съдът уважи искането на Районна прокуратура – Благоевград, Териториално отделение – Разлог, за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Р. Т., привлечен в качеството на обвиняем за извършени пет престъпления.

На 20 май 33-годишният Р. Т. управлявал лек автомобил, „Мерцедес“, по четирикласен път край Банско. Той отказал да се подчини на подадения му от полицейски служител сигнал за спиране, като продължил шофирането със скорост над 100 км/ч в час. В опита си да избяга от органа на реда, той създал непосредствена опасност от възникване на пътнотранспортно произшествие.

В хода на разследването е било установено, че обвиняемият управлявал превозното средство с концентрация на 1,93 промила алкохол и след употреба на наркотично вещество – кокаин. У него са били открити незаконно държани 0,53 грама от същия наркотик. Освен това той е шофирал в едногодишен срок от наказването му по административен ред с влязло в сила наказателно постановление за управление на автомобил без съответно свидетелство за управление на МПС.

Действията по разследването продължават.

RELATED ARTICLES

Most Popular