Пратиха в затвора за 3 години рецидивист от Кюстендил

Съдия Чавдар Тодоров

Районен съд – Кюстендил наложи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 3 години, при първоначален „строг“ режим на изтърпяване, по отношение на обвиняем в кражба, в условията на опасен рецидив.Щетите от престъплението са възстановени. Съдът одобри споразумението постигнато между Районна прокуратура и защитата на подсъдимия.

33-годишният кюстендилец Александър А. се призна за виновен в това, чена 30.05.2023 г., от стопанска постройка в село Слокощица, Община Кюстендил,чрез разрушаване на преграда здраво направена за защита на имот, е отнелчужди движими вещи – медна пръскачка, двужилни кабели, спирателен кран, от владението на собственика, без нейно съгласие с намерение противозаконно да ги присвои, на обща стойност 128, 97 лв., като деянието е извършено в условията на опасен рецидив.

Одобреното споразумение има последиците на влязла в сила присъда. Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Районен съд – Кюстендил, под председателството на съдия Чавдар Тодоров взе по отношение на подсъдимия мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Той е многократно осъждан, търпял е множество наказания „лишаване от свобода“, предвид което съдът счита, че е налице опасност да се укрие или извърши ново престъпление.