Превозвачите искат нова среща с представители на държавата

Превозвачи са готови, ако получат покана, за още една среща с представителите на държавата да участват в нея. Те са готови и за нов протест заради неизпълнените им искания и дават пример, че в много европейски страни правителствата са подкрепили превозвачите с мерки за облекчения в транспортния сектор. 

Заради напрежението, което се породи на срещата между превозвачите с министър-председателя Кирил Петков в четвъртък и от бранша напуснаха залата, автобусните превозвачи са готови за още един диалог с представителите на държавата, за да не се стига до провеждането на протести, обяви Магдалена Милтенова. 

Тя добави, че протестните действия ще продължат до постигането на целите, поставени от бранша:

“Високите цени на горивата, високата цена на ТОЛ-системата, която се планира – това всичко ще се отрази на джоба на българския потребител, така че ние в момента защитаваме, не само интересите на българските превозвачи, а интересите на целия български народ”. 

От бранша изтъкват, че правителствата на други европейски страни са успели да помогнат на превозвачите си:

“Било през намаляването на ДДС-то, било през намаляването на акциза, било през осигуряване на директни помощи за превозвачите – цяла Европа намери тази възможност. Единствено България не може да намери възможност да осигури възможност на българските граждани да ползват по-нормални услуги”. 

От бранша се определят като диалогични хора и, ако бъде насрочена от страна на държавата възможност за още една среща, те биха приели и биха присъствали на нея: 

“Винаги сме имали намерения да се разберем по пътя на преговорите, насреща ни стоят интелигентни и грамотни хора. Ще видим, какво ще стане във вторника, може да се окажат и безсрочни протестите”./БНР