Президентски съветник и ексминистър се снимал като Хитлер

 

Съветникът на Румен Радев твърди, че на томбола му се паднало да се маскира като Хитлер

Стари снимки на съветника на президента и бивш служебен вътрешен министър Пламен Узунов, маскиран като Хитлер, бяха разпространени от “Господари на ефира”.

От предаването съобщиха, че зрители са сигнализирали за фотографиите, на които Узунов е с мустачки като на Адолф Хитлер, облечен е с военна униформа, макар и на нашите Военновъздушни сили, и прави характерния нацистки знак.

Самият той коментира пред “24 часа”, че кадрите са от новогодишно тържество на 31 декември 2003 година, когато участвал в томбола.

“Бяхме 3-4 семейства. След томбола ми се падна да облека тази униформа. Мустаците, а и всичко е изкуствено”, обясни Узунов.

Той добави, че по това време е бил редови служител в Криминална полиция към РДВР-Пловдив и подчерта, че е имало и много други снимки от партито, които обаче не са показани.

Пламен Узунов не пожела да коментира дали трябва да подаде оставка като съветник по сигурността на президента Румен Радев. Той бе назначен на “Дондуков 2”, след като изтече мандатът му на вътрешен министър в служебния кабинет на Огнян Герджиков.

През май зам.-министърът на регионалното развитие Павел Тенев подаде оставка, след като бе публикувана негова снимка с нацистки поздрав, направена преди години край восъчни фигури на нацисти в музея “Гревен” в Париж. Той заяви, че се е шегувал, както го направил по съответния начин и пред други фигури.

Покрай него се разрази и скандал с вицепремиера Валери Симеонов, чиято оставка беше искана от опозицията заради коментара му в защита на Тенев, че като е млад е ходил в концлагера Бухенвалд и кой знае какви майтапчийски снимки може да има от там. Съпредседателят на “Обединени патриоти” отрече да е казвал това и обвини, че ще съди в. “Сега”, който го цитира.

След това беше извадена и подобна снимка на началника на дирекция “Социална политика” в Министерството на отбраната Иво Антонов, чиято оставка беше поискана от премиера Бойко Борисов пак заради снимка с нацистки знак.

Военният министър Красимир Каракачанов обаче не го уволни и заяви, че ще изчака, докато той се върне от болничен, в който излязъл, след като по спешност бил приет във ВМА заради сърдечни проблеми.

От болничното легло той се извини с отворено писмо:

“Дълбоко съжалявам и искрено се извинявам за незрялата, необмислена и немотивирана постъпка”.