Президентът на ФК „Пирин” (Гоце Делчев) Иван Близнаков: До няколко дни след разговор със спонсора ще има яснота за бъдещето на отбора

 

04-14-03-ivan-bliznakov-1През изминалата седмица президентът на ФК „Пирин” (Гоце Делчев) Иван Близнаков и спонсорът Иван Арнаудов са провели частичен разговор относно по-нататъшното развитие на футбола в града. До няколко дни ще има нов окончателен разговор, на който ще се разискват въпросите, касаещи бъдещето на представителния тим най-вече.

„Нашето виждане с треньорския щаб е да се привлекат 4-5-има класни футболисти, защото ако наистина искането на спонсора е да атакуваме влизане в по-горната Втора лига, то няма как да стане без качествена зимна подготовка  и привличане на състезатели, по-добри от наличните. Напуснаха ни двама основни футболисти – Мартин Газиев – вече в отбора на „Царско село”, и Томи Костадинов – в македонския „Брегалница” (Щип). Отлагаме старта на зимната подготовка заради падналия сняг и ниските температури. На този етап със старши треньора Йордан Боздански сме се разбрали вместо на 9-и на 12 януари, четвъртък, да съберем местните момчета не да се включат в тренировки, а да проведем разговор на стадиона. Официалният старт ще бъде на 16 януари, понеделник, като дотогава вече ще има пълна яснота кои нови ще облекат фланелката на отбора и къде ще преминат етапите на зимната подготовка.

От 7 до 10 контролни срещи ще изиграят нашите футболисти. Засега сигурни са три от тях-срещу отборите на „Пирин” (Разлог), „Оборище” (Панагюрище) и „Беласица” (Петрич). Запълването на програмата за контролни мачове ще стане в движение след разговори с ръководствата на отбори, готвещи се в Югозападна България по това време”, сподели Иван Близнаков.

 

Снимка:

Иван Близнаков