Преобразиха Citroen C5X като модел от 70-те

Колата черпи вдъхновение от CX

 

Citroen C5X е едно от най-новите попълнения в гамата на фреснката компания и макар стайлингът да не допада на всички, то не можем да отречем, че колата определено се забелязва на пътя. Конкретната модификация, дори се забелязва още повече, тъй като комбинира модерните линии на C5X с класическите елементи на един позабравен вече модел с подобно название, а именно CX.

Видео от канал на име Bai Ning’s Car Time в YouTube ни показва проекта на базата на C5X, който изглежда интересно и всъщност е претърпял някои сериозни промени. Като за начало е поставено ново въздушно окачване по подобие на оригиналното хидравлично на CX, което позволява на C5X да стои по-ниско и да променя клиренса си с около 10см.

Визията се допълва от множество хромирани елементи като долната част на броните, праговете, дръжките на вратите и стъклата. Поставени са и хромирани тасове, както и капаци върху калниците, които завършват промените по екстериора. Интериорът е направен в подобна конфигурация с тъмно кафяв цвят в горната част и бежов в долната част. Копиран е дори дизайнът на седалките, както и плюшените кори по вратите./ fakti.bg