На първо място е храната, не трябва да се тъпчем с всичко

Красимир Сулев е един от известните спортисти в Дупница. Той е един от треньорите в СК „Патриот“ и с удоволствие предава знанията си на малките кикбоксьори.
Сулев трябваше да участва на професионална галавечер по кикбокс в Северна Македония следващия месец, но поради извънредните мерки заради коронавируса, срещата му беше отложена. Боецът от Дупница щеше да се изправи срещу представителя на домакините Мите Аскилов в град Битоля, но битката няма как да се състои при настоящите обстоятелства.
Това обаче по никакъв начин не спира Краси Сулев да продължава да поддържа перфектна форма. Той тренира както у дома, така и сред природата, когато е възможно.
Треньорът в СК „Патриот“ даде своите съвети за трениране и хранене в извънредната ситуация.
„На първо място е храната. Хората не трябва да се тъпчат с всякакви храни. Да взимат на закуска протеин и бавен въглехидрат, или пък това да се случва два часа преди тренировка, или след тренировка. На обяд не е лошо менюто да е ориз или сладки картофи и месо, като е по-добре то да бъде телешко, или пилешко, а може и риба. Следобед – лека храна, като плодове, но нека не бъдат с много голяма захарност. Може да се прибавят и малко сурови ядки. За вечеря малко салата и месо.
Спортът трябва да протича на два етапа. Ако единия ден е някакви упражнения за мускулите, те трябва да са на серии. Например два мускула или максимум три и за всеки, например 5 серии х15 повторения. На другия ден кардио упражнения като тичане, ходене или подскоци. Който може, за да гори мазнини, е добре от 45 минути до 60 минути. Дишането да го правят с диафрагмата, за да горят мазнини, които ги превръщат в енергия, а енергията в мускулна маса. Тези, които правят гирички, могат да тренират и с тях. Който има чувал, да прави на него упражнения и на него като техника за чистене на ударите“, препоръчва Краси Сулев.
Накрая, кикбоксьорът подчерта и важността на водата:
„Да пият много вода. От 2 литра нагоре, колкото се може повече.Може и топла вода“
Димитър ИКОНОМОВ

 

2 КОМЕНТАРИ

  1. Какво образование има Краси Сулев ? Публикувате странна информация !

  2. Изключително добър треньор. Може да се научи много от този човек! Имал съм честта и удоволствието да тренирам с този треньор и много научих за времето в което тренирах. Едно голямо браво и респект!

Comments are closed.