Природозащитникът Севдалин Атанасов от Кюстендил избухна в защита на брезовата горичка: Всички са изплашени от един кмет, 4-5 човека се борим против едно безчинство, имам фобия към кметуването ти

 

 

Всички са уплашени от един кмет, надявах се за преместването на брезовата горичка в Кюстендил да има много повече недоволстващи, избухна природозащитникът Севделин Атанасов. Той призна, че няма да се откаже от каузата си за защита на брезовата горичка, която в скоро време ще се превърне в паркинг.

„Всички са уплашени от един кмет. Кметът ме упрекна, че имам фобия към него. Не, бе, кмете, нямам фобия към тебе. Напротив, обичам те, бе, по християнски, като ближен те обичам, не по европейския ценностен смисъл, разбираш, нали? Имам фобия към кметуването ти. Защото откакто си кмет сме на последно място от областните градове във всякакви класации, знаеш добре това”, заяви Атанасов. В социланата мрежа той набира привършеници към каузата за спасяването на горичката при галерията с думите: „Хей, кюстендилците, къде сте? Защо не ни подкрепите? 4-5 човека се борим против едно безчинство, а вие не ни подкрепяте!
А иначе е готино- почетни граждани, не знам какво си, навсякъде по света живеете с родния град в сърцето…Нали?Къде сте сега?Защо не ни подкрепите?Тези брези не са наши, те са на всички кюстендилци! Или и вие смятате като кмета, че е по-добре там да има паркинг?“, заяви Сведелин Атанасов. Той е автор на редица предложение, които се оказали добри за града, сред тях е и за премахване от употреба на найлоновите торбички.  „Нямаш нужда от 25 послушковци около теб, имаш нужда от толкова хора с идеи, които са готови да ги защитават, дори да се сбият с тебе…Хайде, послушай ме и сега!Остави брезите на мира!, обяви Атанасов.