Wednesday, July 17, 2024
HomeРегионРазлогПри минус 16 градуса заловиха разложаните Янко Котупанов и Петър Плеснев с...

При минус 16 градуса заловиха разложаните Янко Котупанов и Петър Плеснев с контрабандна дървесина в м. Предела

01-10-32

Бракониерите Янко Котупанов и Петър Плеснев от Разлог, транспортирали незаконно отсечена строителна дървесина от бял бор, бяха заловени при среднощна акция при минус 16 градуса в гората в местността Предела.

На 12 януари т.г., след подаден сигнал на телефон 112 е проведена съвместна акция на служители от „ДГС Симитли” и РУП – Разлог срещу нарушители в горите. Между 23.30 и 24.00 часа в местността Предела, землището на с. Градево, са заловени Янко Котупанов и Петър Плеснев. Двамата транспортирали незаконно отсечена строителна дървесина от бял бор, натоварена във високопроходим джип „Нисан Терано” с рег. № СА 6761 – РВ. При извършената проверка на документите на автомобила се установява, че той е собственост на трето лице. На шофьора е съставен акт за административно нарушение.

Петър Плеснев е добре познат в горските среди като бракониер рецидивист с общо 12 акта за незаконни дейности през последните няколко години.

По време на снощната акция, проведена при екстремно ниски температури, в района е забелязан и Борис Иванов – Бобата, който само преди дни влезе във физически сблъсък със служител от „ДГС Разлог”. Този път обаче автомобилът му не е бил натоварен с дървесина.

Югозападното държавно предприятие изказва благодарност на РУП – Разлог за оказаното съдействие при задържането на автомобила, превозващ крадената дървесина до базата за съхранение на конфискувани материали в Разлог.

RELATED ARTICLES

Most Popular