При опит за обир: Маскиран заби мотика в главата на възрастен мъж в Копривлен

Извършителят се издирва

Жестоко нападение срещу възрастен мъж в село Копривлен, община Хаджидимово. В дома му проникнал крадец, който го ударил с мотика и възрастният човек изпаднал в безсъзнание. Мъжът е оцелял, но е с множество травми. Извършителят пък си е тръгнал с празни ръце, защото в къщата пари нямало, съобщи NOVA.
В дома на Севдалин в Копривлен, неканеният гост влязъл тихомълком в понеделник вечерта. Веднага проличало, че не идва с добро.
„Влезе един с мотика, целият беше маскиран, с качулка отгоре. Маската беше плътна.

Влезе вътре и ми каза: „Давай парите”. С влизането загаси и тока вътре и с някакво си фенерче светеше”, обяснява Севдалин.
След като няколко пъти попитал за пари, маскираният се ядосал и вдигнал мотиката срещу беззащитния мъж.

„За да се защитя, вдигнах ръката. Мотиката ме удари по главата. Същевременно познах, че и мотика си е моя. Вземал я е от парника”, разказва Севдалин. Това е последното, което помни.

„Като ме удари, аз съм изгубил съзнание и съм легнал на леглото. През това време ме е вързал. Когато дойдох в съзнание, гледам, че цялата възглавница е в кръв. А той през това време обърнал цялата кухня, всичко наопаки, не можал да намери пари. Откъде ще ги намери тези пари? И аз не знам, като ги нямаме”, казва Севдалин.
Жестоките травми по главата на Севдалин предизвикали някакво съчувствие в нападателя и след като не намерил пари, той неочаквано взел да помага на жертвата си.

„Сигурно и той се е уплашил. Развързал ме е и избягал. Но аз се осъзнах, когато ми бяха вързани ръцете в леглото”, разказва жертвата.
Пострадалият мъж е категоричен, че крадецът не е местен човек.
Травмите на Севдалин са много сериозни. Предстои му дълго възстановяване, принудителна почивка от задълженията, и със сигурност разходи.
„Лекарят ми каза, че може да се наложи операция. Като отида на контролен преглед, на ново да изследват със снимка”, разказва възрастният мъж.
Севдалин вярва в полицията и е сигурен, че неизвестният мъж ще бъде задържан, преди да продължи с престъпленията си. Източник: NОVA