Продава се брутална Skoda Citigo с 360 конски сили и 4х4

Мъникът е направен специално за писта

Skoda Citigo е един от моделите на компанията, който не получи vRS версия през годините си на производство, въпреки, че Volkswagen например представи GTI модификация на идентичния up!. Това, обаче не попречи на британски фен да изгради своя наточена версия на „мъника“, който е получил 2.0-литров дизелов двигател и задвижване на четирите колела.

Колата се продава за сумата от около 17 хиляди евро, които предполагаме, че са далече по-малко от тези включени в проекта. Малкият хечбек е получил познат 2.0-литров комън рейл мотор заедно с механична трансмисия с шест предавки и задвижване на четирите колела, монтирани в много автомобили от VW Group. Благодарение на доработки на DarksideDevelopments, колата вече генерира 360 конски сили и 563 нютон метра, но собственикът е решил да я ограничи на по-безопасните 270 конски сили.

В обявата се споменава, че колата е законна за движение по пътищата, но е подготвена специално за писта и насочеността ѝ е именно натам. По отношение на промените, малкият хечбек е с изцяло премахнат интериор и поставени спортни седалки, спортен волан и предпазна клетка в случай на инцидент./ fakti.bg