Националният съвет на “Продължаваме промяната” реши и даде мандат за започването на преговори за ново правителство, съобщават от пресцентъра на партията.

Днес ще бъдат проведени консултации с “Демократична България” и БСП, както и с независимите депутати относно съставянето на кабинет.

Националният съвет предвижда преговорите да се водят на базата на ясна програма и ангажименти. В преговорите ще участват Кирил Петков, Асен Василев, Никола Минчев и Андрей Гюров.

При съгласие се предлага състав на кабинета и план за действие под формата на публична покана към всички депутати в Народното събрание, като целта е “формиране на мнозинство от 121 депутати срещу корупцията и задкулисието”, уточняват от ПП.

“Длъжни сме да направим всичко възможно да съставим правителство, отчитайки желанието на мнозинството от българските граждани. Особено в настоящата ситуация, при която не би било отговорно да оставим държавата без пълнокръвен кабинет или поне да опитаме да съставим такъв”, коментира Андрей Гюров, председател на парламентарната група.