Продължава разследването на грабежа на инкасо автомобила в Перник. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.199, ал.2, т.3 от НК. Работи се по всички версии, казаха на брифинг директорът на ОДМВР – Перник старши комисар Димитър Попов, окръжният прокурор на Перник Галина Антова и Бисер Михайлов, заместник окръжен прокурор.
Припомняме, в петък четирима въоръжени нападнаха охранителите и отмъкнаха около 1 млн. лева в кв. ”Васил Левски”. При инцидента единият от охранителите е бил ранен вследствие на удар по главата с оръжие. Охранителите са подали сигнал с паник бутон и на мястото на инцидента са пристигнали представители на МВР и разследващи полицаи. На ранения охранител е била оказана медицинска помощ, той е в добро общо физическо състояние.

В неделя в близост до магистрала “Струма” беше намерен опожарен джипът, с който крадците са избягали. Колата била открита над пернишкия квартал “Църква” в близост до магистрала “Струма”. Все още не е уточнено чия собственост е джипът, няма и заподозрени по случая.
Охранителната фирма VIP Security обяви награда от 200 000 лева за достоверна информация за престъпниците.