Sunday, July 14, 2024
HomeРегионБлагоевградПрокоба! 3-ти смъртен случай в кв. „Струмско” за 3 дни: Бяла смърт уби...

Прокоба! 3-ти смъртен случай в кв. „Струмско” за 3 дни: Бяла смърт уби 42-год. Дора Цветанова в Благоевград, намерили тялото й след 2 седмици, съседи: Майката се обеси на винкел, брат й Георги също е психичноболен

В жилището й нямаше ток, страхувахме се от нея – буйстваше и се опитваше да влезе в апартамените ни, казаха комшииpolice

Трагична смърт покоси психичноболна жена в Благоевград. 42-годишната Дора Цветанова бе открита мъртва в дома й в квартал „Струмско”. Най-вероятно причината за смъртта й е измръзване.

Жилището й било без ток, цялото разхвърлено, твърдят съседи, очевидци на трагедията. На тялото на починалата се натъкнали съседи, които подали сигнал на спешния телефон 112.

Следователите влезли в жилището с фенери. Дора е намерена към 16 часа вчера в апартамента й на шестия етаж на улица “Броди” № 44. Жената живеела сама. Тя имала психични проблеми от дълго време.

По неофициална информация жената е издъхнала преди около две седмици. Трупът й е транспортиран за аутопсия в МБАЛ – Благоевград.

Съседи коментираха, че брат й Георги също имал психични проблеми. Той обаче бил настанен в защитено жилище. Преди години майката на Дора се обесила на винкел на терасата. Баща й пък починал, когато обработвал градината си в село в близост до Благоевград.

От доста време Дора досаждала на съседите си, като натискала дръжките на вратите и искала да влезе в апартаментите им. „Страх ни беше да не ни посегне, защото често изпадаше в кризи и не знаеше какво върши. Преди време цяла нощ буйства и не можахме да мигнем”, обясниха хората.

Съседите настоявали Дора да бъде настанена в специализирана клиника. Това обаче било невъзможно без нейното съгласие, тъй като не била поставена под запрещение. Комшиите се канели да съберат подписка, за да настанят болната жена в клиника.

Това е трети смъртен случай в жк “Струмско” за последните 10 дни.

Както „Вяра” писа, на 14 януари в следобедните часове бяха открити мъртви 67-годишна жена и 31-годишната й дъщеря инвалид. Телата им бяха намерени на пода в дома им на улица “Прогрес” в кв. “Старо Струмско”.

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular