Tuesday, July 23, 2024
HomeРегионСанданскиПрокуратурата в Сандански разследва жалба за побой над Георги Андонов, мъжът призна:...

Прокуратурата в Сандански разследва жалба за побой над Георги Андонов, мъжът призна: Шофирах на 3 ракии и не спрях, ритаха ме с кубинки

В медицинското на мъжа е записано, че е с контузия на главата, травматични увреждания и рани в областта на очите, дясното ухо и др.

Пробата на Андонов е 1,86 промила, от полицията твърдят, че не е имало превишаване на правомощията

 

Районна прокуратура – Сандански разследва случай във връзка с подадена жалба от водач на МПС срещу полицейски служители за нанесен побой. Както „Вяра” писа, Георги Андонов призна, че е шофирал пиян, не е спрял на стоп палка, а след гонка и последвало предаване той твърди, че е бил бит от полицаи.

Андонов е подал жалба в Районна прокуратура-Сандански, в която се твърди, че му е нанесен побой от полицейски органи при изпълнение на служебните им задължения. Към нея са били приложени медицински документи с резултати от извършени прегледи. По случая е било образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 131, ал. 1, т. 2, пр. 3, вр. чл. 130, ал. 2 от Наказателния кодекс, водено под наблюдението на Районна прокуратура-Сандански. В хода на разследването към настоящия момент е установено, че на 03.09.2018 г. около 23,55 ч. на ул. „Стефан Стамболов“ в района на заведението „Аджев хан“ в гр. Сандански се намирал дежурен автопатрул, където служители на РУ изпълнявали служебните си задължения. В този момент към тях се движел водачът на лек автомобил – Георги Андонов, на когото бил подаден сигнал със стоп палка за спиране, обаче той не се подчинил. Мъжът направил маневра „обратен завой”, след което напуснал мястото. Последвало преследване на колата от автопатрула из целия град. В един момент водачът спрял автомобила, излязъл от него и побягнал, след което бил настигнат от полицейските служители и задържан. Георги Андонов е бил прегледан от съдебен лекар, който му е издал медицинско удостоверение. Констатирани били: контузия на главата, травматични увреждания и рани в областта на очите, дясното ухо, охлузвания на лявото коляно, болезненост в дясната част на гърба. В съвкупност уврежданията представляват временно разстройство на здравето, неопасно за живота.

Междувременно водачът на лекия автомобил Георги Андонов е бил изпробван с техническо средство за наличие на алкохол в издишания въздух, като пробата е била положителна – 1,86 промила, за което е било образувано бързо производство. Очакват се резултати от назначената химическа експертиза на кръвната проба на лицето. Предстои Георги Андонов да бъде привлечен в качеството му на обвиняем за извършени от него престъпления – управление на МПС след употреба на алкохол и противозаконно пречене на органите на властта да изпълняват служебните си задължения. „Бях приел алкохол и не спрях на полицаите. Гониха ме. След като спрях колата, ме събориха на земята и започнаха да ме ритат с кубинки и да ме налагат с палки. Абсолютно нищо не ме питаха. Бях пил 2 или 3 ракии. Не трябваше да се качвам в колата. Станалото-станало. Не мога да ви кажа колко минути ме гониха полицаите, но не беше много”, допълни той. От полицията пък твърдят, че не е имало превишаване на правомощията, а мъжът е паднал, след като е слязъл от колата.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular