sud

Наркотикът бе скрит в изоставена постройка в селото

Под ръководството на Окръжна прокуратура – Кюстендил се водят действия по разследване за извършено престъпление по чл. 354а, ал. 1, изр. 1, пр. 4 от НК.

На 21.11.2022 г. е извършено претърсване и изземване в махала „Марена“ в района на село Соволяно, област Кюстендил. В изоставена постройка е открито незаконно държано с цел разпространение наркотично вещество – канабис. Общо количество на предмета на престъпното деяние е 22,157 килограма.

С постановление на наблюдаващия прокурор 6 лица са привлечени в качеството на обвиняеми по досъдебното производство – С.Й. (на 18 години), Л.Д. (на 18 години), С.Й. (на 22 години), Д.Б. (на 22 години), Н.К. (на 22 години) и Д.Д. (на 18 години). Трима от тях са държали канабис с цел разпространение и на други места – в жилища на ул. „Цариградска“ и ул. „Антим I“ в гр. Кюстендил и в необитавано помещение в село Соволяно.

Обвиняемите са задържани за срок до 72 часа. Предстои да бъдат внесени в съда искания за вземане на мерки за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях. Разследването продължава.