Прокурорският син от Перник заплашил с убийство и приятелката си

Извършиха обиск в дома на Васил Михайлов

Софийската районна прокуратура започна ново разследване срещу прокурорския син от Перник Васил Михайлов. Досъдебното производство е за закана с убийство спрямо жена от града, информираха от СРП.

Досъдебното производство е образувано, след като в Районна прокуратура-Перник е постъпил сигнал от Б.Р., в който се казва, че е заплашвана чрез телефонно обаждане с убийство. По неофициална информация става дума за приятелката на Михайлов По случая е образувана преписка, която след отвод на прокурорите от Районна прокуратура-Перник е изпратена в Софийска районна прокуратура с постановление на и.ф. главния прокурор Борислав Сарафов. С него е указано ръководството и надзорът по преписката да се извърши от прокурор при СРП.

Веднага след доклад на преписката в СРП чрез системата за случайно разпределение на дела е определен наблюдаващ прокурор, който е преценил, че има достатъчно данни за извършено престъпление.  В хода на досъдебното производство се извършват обиск и претърсвания и изземвания на адрес в Перник, съобщават от прокуратурата.

Михайлов беше пуснат под домашен арест с гривна за проследяване през юли. Той е обвинен за нанасяне на средни телесни повреди на трима души, леки телесни повреди по хулигански подбуди на двама души, за непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред, както и за закана с убийство.

Междувременно Михайлов беше осъден на пробация за срок от 1 г. и 6 м. и 100 часа безвъзмезден труд. Съдът в Бургас постанови присъдата след споразумение между прокуратурата и защитата на Михайлов.