Прокурорският син от Перник се споразумя за условна присъда

Втора присъда за Васил Михайлов, по-известен като прокурорският син от Перник. Михайлов е признал вината си по две от повдигнатите срещу него обвинения – за закана за убийство и нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди. На база на събраните доказателства Районният съд в Сливница е осъдил Михайлов на 20 месеца лишаване от свобода с 4 години изпитателен срок. Това съобщи на брифинг прокурорът от Софийската районна прокуратура Георги Иванов. Престъпленията, за които Михайлов е признал вината си, са извършени през май 2022 г.

Продължава и разследването за сигнала за отправена закана за убийство от прокурорския син към приятелката му, заяви наблюдаващият прокурор.
През ноември Софийският районен съд ще заседава по досъдебното производство срещу Михайлов за извършени от него 8 престъпления, допълни прокурор Иванов.

До обвиненията срещу Михайлов се стигна, след като граждани на Перник се вдигнаха на протест заради безчинствата на Васил Михайлов. Той беше арестуван за жесток побой над местната футболна легенда и настоящ треньор Румен Андонов. Междувременно прокурорският син беше осъден и на пробация за срок от 1 г. и 6 м. и 100 часа безвъзмезден труд. Съдът в Бургас постанови присъдата след споразумение между прокуратурата и защитата на Михайлов.

Снимка – Bulphoto