Прокурорското синче В. Михайлов издълбал дупка в килията си в Бобов дол, нарисувал и свастика

Васко Ламята ще бъде проверяван ежечасно за спазване на домашния арест

Пуснатият под домашен арест прокурорски син Васил Михайлов издълбал свастика в килията си и ударил в лицето задържан, предаде bTV.

Докато е бил в затвора в Бобов дол, младежът издълбал дупка в килията си, нарисувал свастика и се подписал като Васил Ламята.

Преди няколко седмици Васил Михайлов е създал и два надписа – единият хитлеристки, другият с име и прякор.

Прокурорският син беше преместен в Бобов дол от Софийския централен затвор през февруари заради нападения, заплахи и арогантно поведение.

“За да се осигури безопасността както на служителите на затвора, така на другите лишени от свобода, а и на самия подсъдим”, заявява през февруари наблюдаващият прокурор Георги Иванов.

През юни обаче Михайлов отново се върна в затвора в София. Там ударил с юмрук в лицето един от задържаните. Материалите за извършени нови престъпления вече са приобщени към делото срещу Михайлов.

“Не, имате някаква грешка. Той вече търпи мярката си, новата мярка, няма какво да коментираме повече”, каза адвокатът на Васил Михайлов Велин Велинов.

След като в края на октомври младежът беше върнат зад решетките заради нарушаване на домашния арест, този път не е при приятелката си.

Въпреки че Михайлов е с проследяваща гривна, полицаите в Перник трябва по няколко пъти в денонощието да проверяват дали той спазва домашния си арест.

“Причината е, че случаят е особен и има данни, че в миналото е нарушавал наложената му мярка”, обясниха от ОДМВР-Перник пред bTV.