Ден на протести в цялата страна. Точно в 08.00 ч. започна блокадата на ключови места в София. Първи недоволството си изразиха служителите на градския транспорт. Превозвачите също излязоха на национален протест. Планирани бяха блокади в големите градове на страната, както и по граничните пунктове. В столицата сборните точки са три. Част от камионите бяха паркирани на „Цариградско шосе”, при парка „Врана”. Още товарни превозни средства, спряха на входовете на София, в района на магистралите “Тракия”, “Хемус” и “Люлин”. Към 09.30 ч., протестиращите тръгнаха на шествие към Министерството на финансите, а от там – към Министерския съвет. Според бранша мерките срещу ценовата криза са закъснели.

Демонстрация провеждат и таксиметровите шофьори

в София. Сборният им пункт е на Южната дъга на Околовръстното шосе. Към 10.00 ч. те тръгнаха на шествие по бул. “България”, което спря на бул. “Мария Луиза”. Оттам шофьорите се придвижиха пеш до Министерския съвет, където се събраха и всички останали протестиращи.

В Пловдив в сутрешния час пик

стотици товарни автомобили се насочиха към шестте входно-изходни артерии на града, за да ги блокират. В протестната демонстрация са заявили участие над 300 тира. В националния протест ще се включат и автобусните превозвачи. В интервала между 9.00 и 17.00 ч. няма да се движат нито градските, нито междуградските автобуси. В този интервал няма да има автобуси и в Ямбол. От общината обявиха, че са изпратили уведомително писмо до Конфедерацията на автобусните превозвачи, в което се казва, че недоволството им е заради високите цени на горивата, невъзможността за изплащане на възнагражденията на служителите, липсата на субсидиране за малките населени места в транспортната сфера.

Близо 100 камиони и автобуси от Сливен и Ямбол

излязоха на протестно шествие. За около половин час те затрудниха движението по Околовръстния път на Ямбол.
В Севлиево междуградските автобуси също нямаше във времето между 9 и 17 часа.
Протест блокира и Бургас. В Бургас се стигна до напрежение, след като камион на една от куриерските фирми опита да премине през блокадата. Протестиращите определиха действията като провокация на транспортния министър:
В него, освен превозвачи, се включиха и представители на таксиметровия бранш.