Пламен Йонев

28-годишна жена от Дупница е задържана за 72 часа с прокурорско постановление за съпричастност към смъртта на 62-годишен мъж от с. Мламолово, съобщиха от Областната дирекция на МВР-Кюстендил. От полицията уточниха, че трупът на възрастния човек е открит в събота в дома му и след подадения сигнал служители от полицейското управление в Бобов дол са предприели незабавни действия, които са осъществени под прякото ръководство на наблюдаващ прокурор от Областна прокуратура – Кюстендил. Трупът на 62-годишния е закаран за аутопсия в кюстендилската болница, по първоначални данни смъртта е настъпила в резултат на пробождане с нож в областта на гърдите. 28-годишната жена е установена и задържана в дома на нейни роднини в Дупница. Работата по започнатото досъдебно производство за умишлено причиняване на смърт продължава РУ-Бобов дол.

Починалият е Пламен Йонев, пенсионер от мината в Бобов дол, който живеел сам в родното си село и в понеделник бе изпратен в последния му път. Възрастният човек е открит мъртъв в дома си от свой приятел. В Мламолово коментират, че жената, която го е убила, е психично болна. Двамата имали интимни отношения.

Убитият бе един от свидетелите по делото за документно престъпление срещу бившия кмет на Мламолово Георги Александров. Пламен Йонев е един от притежателите на имот, даден под аренда без съгласието му. В селото казват, че бил добър човек.

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов коментира пред журналисти двете убийства, извършени в област Кюстендил – в бобовдолското село Мламолово и в град Кюстендил. По думите му мотивите за престъпленията са ясни. Младен Маринов каза, че става дума за битови убийства, свързани с междуличностни отношения. „Те са продиктувани от нарушени междуличностни отношения. Наистина в един ден две убийства е сериозно нещо, но те нямат свързаност помежду си. Хубавото и в двата случая е, че са задържани извършителите и са ясни мотивите за тяхното извършване“, каза министър Маринов.