Пълен абсурд! Коли блокираха тунел „Блатино“, за да се скрият от градушка

Снимка – Фейсбук на Д.Русинова

Нелепа ситуация в тунел „Блатино“. Коли са избегнали градушка, криейки се не къде, ами в пътното съоръжение. Без въобще да се замислят за предпоставките от тежко ПТП.

За скандалния случай съобщи в социалните мрежи Диана Русинова – експерт от Европейския център за транспортни политики.

Ето какво гласи нейния разказ:

“Днес ми се случи нещо повече от абсурдно. Пътувайки по АМ Струма преди тунел „Блатино“ заваля силен дъжд. Аз намалих и точно преди да вляза в тунела разбрах, че започва да вали силна градушка.

Когато навлязох в тунела със скорост около 50-60 км/ч установих, че вътре към средата на съоръжението в двете ленти има спрели коли на аварийни светлини.

Първоначално реших, че е станало ПТП и че това е причината за спрелите коли. Бях със служебния ни автомобил и веднага отворих специализираното табло със знак внимание. Така минимизирах възможността някой да ни връхлети отзад с висока скорост и да предизвикаме верижна катастрофа.

След малко колите се раздвижиха леко и едва тогава установих, че всички са спрели в тунела, за да се пазят от градушката! Нямам думи, с които да опиша възмущението си, защото трябва да си психично болен, за да спреш в тунел на магистрала, за да пазиш ламарината на колата си от градушка.

Ами ако в този момент бях с цивилна кола и камион ни беше връхлетял с 90 км/ч? Трябваше да платя с живота си, както аз така и другите в тунела, защото някой е решил да използва тунел на магистрала за гараж…

След 5 минути кола на пътна полиция дойде и разгони тези безумци. Надявам се и да са ги глобили”, написа още Русинова.