Радваме се, че отделението по кардиология и инванзивна хирургия е вече факт и искаме да благодарим за съдействието на министър Костадин Ангелов с подкрепата на премиера Бойко Борисов и кмета на община Гоце Делчев Владимир Москов, както и на всички хора от четирите общини дарили средства за осъществяването на този проект, който ще работи за Вас. Това заявиха от ръководството на МБАЛ “Иван Скендеров” в Гоце Делчев по повод Световния ден на здравето 7 април.

Това отделение е от изключителна важност за целия регион, категорични са от лечебното заведение.

Отделението разполага с високо технологична ангиографска система Siemens Artis one за диагностични и лечебни ендоваскуларни процедури. Екип от лекари и медицински сестри с голям опит при лечението на спешни сърдечно-съдови заболявания, по-специално остър миокарден инфаркт. Спешен прием 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата. Поддържане в наличност на всички консумативи, необходими за спешна интервенция. Отделението по кардиология и инванзивна хирургия в МБАЛ “Иван Скендеров”, приема за изследване и лечение на сърдечно болни пациенти, независимо от тежестта на състоянието и усложненията. Работи се по всички кардиологични клинични пътеки на НЗОК. Лекуват се всички форми на исхемична болест на сърцето (остър миокарден инфаркт, нестабилна и стабилна стенокардия), заболявания на сърдечните клапи, остра и обострена хронична сърдечна недостатъчност, заболявания на миокарда и перикарда. Извършва се медикаментозно и немедикаментозно лечение на всички видове сърдечни аритмии.

В отделението по кардиология работят екип от УМБАЛ “Св . Екатерина”: д-р Кръстев, д-р Димитров и д-р Юрук, която е наша специализантка. Школа в която се обучават по-голямата част от българските кардиолози, както в областта на клиничната кардиология, така на специализираните инвазивни и неинвазивни методи за диагностика и лечение.

В момента на откриване на отделението, постъпва по спешност жена с артериална хипертония, захарен диабет II тип и неинсулиново зависима. Веднага бе осъществена ангиопластика и имплантация на стент на лява коронарна артерия по повод остра тромбоза. Жената е с добри показатели, наблюдава се и се следи нейното състояние, посочиха още медиците в МБАЛ-Гоце Делчев.