Thursday, July 18, 2024
HomeРегионБанскоПървият Ендуро биатлон се проведе в Банско

Първият Ендуро биатлон се проведе в Банско

Първият в Европа Ендуро биатлон се проведе в Банско. Момчетата от “Мото Дружина Банско” организираха първото по рода си състезание, в чиято организация помогнаха и най-добрите национални състезатели по биатлон. Перфектната координация между момчетата от клуба, Община Банско, Клуб по биатлон Банско 2019, Рашев и КО ЕООД, доведе до едно супер атрактивно и весело събитие, както за състезатели, така и за публика.

Домакините от Мото Дружина Банско показаха отлчини резултати. Пъвро място за Славчо Шопов в клас “Стандарт” и дебют за младата надежда Мирослав Керанджиев с второ място в клас “Стандарт”. Призьорите бяха наградени от заместник-кмета на Банско Магдалена Юсева, общинският съветник Иван Баряков, председателят на мото клуба Йордан Ковачев.

Припомняме, че уникалната спортна надпревара се проведе повреме на ThreeMountainsHardEnduroBansko 2024, през изминалия уикенд в датите 6-ти и 7-ми юли. За първи път мото момчетата от Банско организираха ендуро биатлон – едно ново преживяване, изпълнено със силна адреналинова емоция, нови умения и уникални природни гледки в подножието на величествения Пирин. Вместо ски бягане ендуро състезателите караха моторите си по 10 километрово трасе  и стреляха по мишени с пневматични пушки.

Треньорите от клуб по „Биатлон 2019“ присъстваха на терен и ще инструктираха състезателите как да боравят правилно и безопасно със спортните въздушни пушки.Събитието  се проведе на втория ден от мото състезанието, 7-ми юли в местността „Свети Иван“ над Банско, от където тръгнаха стартовете в двата състезателни дни.В първия ден от мото ралито 6-ти юли остава запазено за традиционната 60 километрова планинска обиколка в околностите на Банско и Добринище.

RELATED ARTICLES

Most Popular