Wednesday, July 24, 2024
HomeНовиниСвятПървомайски протести в Гърция: Без транспорт и без магазини в цялата страна

Първомайски протести в Гърция: Без транспорт и без магазини в цялата страна

Блокиран е транспортът в цялата страна. Не работят и магазините. Туристите остават принудително на островите до утре. Започнаха и традиционните демонстрации, предаваБНР.

С червени  знамена и плакати започнаха първомайските шествия в цялата страна.”Първи май не е почивен ден, а ден в защита правата на работническата класа”, заявиха депутати отКомунистическата партия, която организира заедно със синдикатите днешната стачка. Участниците в шествията скандират искане за достойни възнаграждения и гарантирани трудови и синдикални права. Хиляди гърци участват в протестите в цялата страна. Опозиционните партии се включиха активно, като депутатите са сред демонстрантите. В първите редици на протестите са активисти на младежката организация на Комунистическата партия, които публиката посреща с аплодисменти.

Синдикатите блокираха транспорта в страната. Не се движат, влакове, фериботи, аградският транспорт извозва само участници в стачката и протестите. Засилено е полицейското присъствие, но не се очаква напрежение и сблъсъци, защото синдикатите призоваха за мирни протести.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular