Радослава Чеканска: Отглеждаме „служебно” цяло едно поколение и водим войни по между си

Chekanska

1 юни е сред най-щастливите празници, тъй като е посветен на най-скъпото и хубаво нещо в живота – нашите деца. Те са божий дар и нашето бъдеще, заяви по повод Деня на детето народният представител от ГЕРБ – Радослава Чеканска от Дупница.
На този ден, освен да ги зарадваме с подаръци и да направим празника им незабравим, ние като политици трябва да си дадем ясна сметка за отговорността, която носим пред децата. Че от нас зависи те да растат в стабилна и сигурна България, в европейска България! В държава с качествено образование, здравни грижи и перспективна среда за живот. Осъзнаваме ли, че днес, вместо заедно да работим за това как да стимулираме раждаемостта, как да създадем по-добри условия за отглеждане на деца, как да модернизираме българското образование, как да подобрим детското здравеопазване, ние водим войни помежду си.

Вече трета година водим служебни политики по най-важните въпроси –здравеопазване, образование, социални дейности, подкрепа и трудова заетост. Държавата е на командно дишане, работи се „на парче”, в условия на служебни правителства и бюджети. Парламентарната трибуна се превърна в място за обсъждане на записи, посолства, заплахи и алабализми между институциите. Място за тягостни и безплодни опити за провеждане на реални политики с визия за бъдещето.

По същото време една голяма част от българските семейства оцеляват. Инфлацията стопи бюджета на всеки наш дом. Средствата необходими за отглеждане и образование на децата стават все по-големи и по-непосилни. Вече не планираме и избягваме да говорим с конкретика за бъдещето. Темите за качествено образование, здравеопазване, социална подкрепа и възможности за личностно развитие на всяко дете отидоха на заден план. Отглеждаме „служебно” цяло едно поколение.
Всички ние сме били деца и сме имали своите мечти. Убедена съм, че на никого в мечтите му България не е изглеждала така. Домът е там, където са децата ни! Нека надмогнем дребнотемието, ежбите, политическите амбиции и его поне за най- важното в този живот – децата! Те са най-ценният ни капитал като хора и нация! Нека го пазим, за да имаме бъдеще, за да имаме утре и да я има България, категорична е Р.Чеканска.