Разсекретиха първия ван на Volvo

Всеки автомобил, който се продава в Китай, трябва да получи одобрение от Министерството на промишлеността и информационните технологии. Като част от процеса на хомологация на бъдещия модел, изображенията се публикуват на уебсайта на ведомството преди пускането му на пазара. В някои случаи това се случва седмици преди официалния дебют, докато друг път е няколко дни преди това. Случаят с първия ван на Volvo – EM90 е именно такъв и колата бе разкрита няколко седмици преди официалната премиера.

Както се предполагаше, ванът е идентичен със Zeekr 009, като разликите са основно в предната част, където откриваме дизайнерския стил на Volvo с типичните фарове на марката, както и голяма емблема около „затапената“ решетка. Задницата също е променена, за да съвпада с дизайнерските решения на Volvo и техните светлинни подписи.

Към тези изображения са публикувани и някои технически спецификации. Според информацията, Volvo EM90 2024 е с дължина 5206 мм, широчина 2024 мм и височина 1859 мм.. Той ще се предлага с 19- и 20-цолови джанти, като шестместен електрически ван, който тежи 2763 килограма. Мощността се осигурява от електромотор на задната ос с мощност от 268 конски сили. Батерията вероятно ще е 140кВтч или 116кВтч. Премиерата ще се състои на 12 ноември./ fakti.bg