Ако ОбС одобри предложението, паркирането по ул. „Христо Ботев” до Спортната зала ще стане платено.

Зоната за кратковременно платено паркиране в района на Спортната зала и ул. „Христо Ботев“ в Дупница да бъде разширена, настоява местната управа. В докладна записка кметът Методи Чимев предлага Общинският съвет да приеме Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за организация на движението на територията на община Дупница, с което ще се регламентира разширяване на „синята зона“. След промяната шофьорите ще плащат за паркиране по ул. „Христо Ботев“, в отсечката покрай Младежкия дом при таксиметровата пиаца до филиала на детска градина „Зора”, срещу стария тютюнев склад и на паркинга зад Спортната зала. Районът е извън обхвата на „синята зона“ по решение на местния парламент от 15 юни 2012 г. „Хаотичното паркиране в района на Спортната зала и ул. „Христо Ботев” налага въвеждане на режим на кратковременно платено паркиране. Приходящите автомобили, опитвайки се да избегнат обхвата на синята зона, паркират на терена зад и около Спортната зала и активните ленти на пътното платно на ул. „Христо Ботев“, като задръстват участъци от движението. В района има и действаща таксиметрова стоянка. С въвеждането на режим кратковременно платено паркиране ще бъде подобрена организацията на движението и установен ред при паркирането в района”, мотивира предложението си градоначалникът. Очаква се промяната на обхвата на „синя зона” да доведе до разширяване дейността на Общинското предприятие „Паркинги и гаражи” и повишаване на приходите му. Сред очакваните резултати е и дисциплиниране на водачите на МПС. Докладната записка е включена в дневния ред на заседанието на местния парламент в петък (30 ноември). Ако общинските съветници одобрят предложените промени, те ще влязат в сила от 1 януари 2019 г.

 

2 КОМЕНТАРИ

  1. Предлагам за да увеличите бюджета на Община Дупница , не с увеличение на такса и райони на паркиране ,а да спрете да крадете пари от Обществени поръчки чрез цигански фирми , а и Български за обществени поръчки с които Вие общинарите делите или поне имате дял и участие в печалбата.Тове е обществена тайна която все знае ,но нищо не прави по въпроса.Един мандат ,ама богат – девиза на Дупнишкия Общинар.

  2. Като гледам от снимката паркиралите в дясно са паркирали на очертани парко места.Какво задръстване причиняват те. Чудите се пари от къде да си изкарате.Предлагам от данъците на тези които въобще не плащат с незаконните къщи,ток и вода в мангалските махали,ама сигурно идат избори и нема да ги трепнете.

Comments are closed.