Tuesday, July 23, 2024
HomeРегионСамоковРемонтираха Вътрешно отделение на МБАЛ - Самоков

Ремонтираха Вътрешно отделение на МБАЛ – Самоков

Пълна промяна за едно от най-натоварените звена в болницата

Ремонтираха Вътрешно отделение на МБАЛ – Самоков. Строително – ремонтни дейности се реализираха с осигурено финансиране от Министерство на здравеопазването и по проект ,,Красива България“, чрез Община Самоков.

Вътрешно отделение е едно от най-натоварените отделения на самоковската болница.Вследствие на над тридесетгодишната експлоатация, състоянието му бе много лошо, което наложи търсенето на варианти за обновление.

Ремонтът на Блок А се осъществи със средства по проект „Красива България” , а на Блок Б с пари от Министерство на здравеопазването, по мерките за преодоляване на последствията от COVID -19.

В цялостния проект бе заложена подмяна на облицовките и поставянето на антибактериални покрития на подовете и стените. Изцяло сменени са осветлението и ВиК-системата в отделението. Ремонтът обхваща още санитарните помещения и манипулационните.Подовете са с антибактериална настилка, която напълно отговаря на най-съвременните хигиенни изисквания.

Освен ремонт и пълно реновиране на базата, вече има нова кислородна инсталация, както и асансьорна уредба.

Подобряването на материално техническата база в самоковската болница и повишаването на качеството на медицинските услуги за населението на община Самоков, е сред приоритетите на местната власт, каза кметът на Община Самоков в присъствието на представители на Министерството на здравеопазването, фирмата-изпълнител, общински съветници и гости.

Градоначалникът инж.Ангел Джоргов поздрави управителя на болницата д-р Красимира Ковачка за добрия мениджмънт и за усилията, полагани за създаването на възможно най-добри условия за пациенти и лекари в лечебното заведение.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular