Респект!  Събраха парите за веноскоп в Дупница 

Събрана е сумата, необходима за закупуването на веноскоп в Дупница. Това съобщи Захарина Занева, чиято бе инициативата за благородната кауза. “Поздравления! Сумата за веноскоп е напълно събрана. Апаратът е поръчан и чакаме само доставка!!! Сърдечно благодаря на всички отзовали се! Бъдете живи и здрави!”, написа Занева в социалните мрежи.

Припомняме, че десетки дуничани се включиха в дарителска кампания за закупуването на веноскоп. Апаратът ще бъде за нуждите на малките пациенти в Детско отделение на Общинска болница “Св.Иван Рилски” . Кампанията по събирането на средства набра в скорост в най-голямата група- “Забелязано в Дупница”.

Веноскопът представлява устройство за откриване на труднодостъпни вени, като цели безболезнено достигане до кръвоносните съдове и намаляване на неуспешните опити. С негова помощ ще бъде намален рискът и стресът при децата, както и улеснена дейността на медицинските специалисти. В град Дупница, както и в съседната Сапарева баня бяха поставени дарителски кутии в различни търговски обекти.