Респект! 44 610 лв събраха ротарианци на благотворителен бал за Детско отделение в Дупница

  • Бизнесдамата Д. Симова брои на търг 1 500 лв. за боксовите ръкавици на шампионката Анелия Сусанина

  • Д-р Валя Николова благодари за инициативата в жива връзка от болницата

44 610 лв. са събраните средства след традиционния коледен бал на Ротари клуб в Дупница, съобщи президентът Илияна Вакъвчиева. Парите са предназначени за цялостен ремонт на Детско отделение в общинската болница “Св. Иван Рилски”. Каузата под наслов “Да дарим здраве на децата” стартира преди месец, като за кратко време успя да спечели десетки съмишленици.

Коледният бал на Ротари клуб-Дупница се проведе за 21-ви път и събра добротворци и приятели, обединени в помощ на прекрасната инициатива. На тазгодишното събитие присъстваха повече от 180 души от различни сфери на бизнеса и обществения сектор. Те се включиха в традиционната томбола с награди, осигурени от клуба.  Разигран бе и благотворителен търг на старинни предмети и прозведения на изкуството.Част от тях бяха  дарени от съпричастни гости и приятeли на клуба.

Сърцата на всички успя да спечели световната шампионка по кик бокс Анелия Сусанина. Тя дари за търга ръкавиците, с които тази година успя да извоюва шампионската титла. При наддаването за тях бяха платени 1 500 лв. от бизнесдамата Даниела Симова. Собственичката на шивашка фирма “Бода стил” бе упълномощила адвокат Йонко Гергов, за да я представлява в търга. За изключителния си жест и за своя принос към спорта, златното момиче от Дупница получи почетен  плакет. Той бе връчен от президента на Ротари Илияна Вакъвчиева.

На голям екран  бе направена видеовръзка с дежурния лекар в Детско отделение д-р Валя Николова. Тя разказа за премеждията, през  които преминават медиците в ежедневната си работа с малките пациенти. Лекарката отчете, че през повечето време от годината отделението е пълно с деца от Дупница и региона. Д-р Николова изрази надежда, че усилията, които полагат от Ротари клуб-Дупница ще дадат резултат, за да могат пациентите да бъдат лекувани в по-приятна атмосфера, а болничният сектор да бъде оборудван с нова и модерна апаратура.

Гостите на бала се забавляваха с изпълненията на децата от клуба по флейта към ОУ ,,Св. Климент Охридски”. На сцената пяха носителките на десетки награди – Дара Драганова, Иванина Панайотова и Ангела Драгомирова от Школата по изкуства “АртПоп”. Присъстващите успяха да видят изявите на ПТС ”Зора”  и  “Денс машийн”. Ролята на водеща на събитието бе поверена на неповторимата Владислава. Последваха минути аплаузи след нейните невероятни изпълнения на гайда.

По време на събитието имаше обособен кът с благотворителен базар. В него бяха изложени ръчно изработени изделия, дело на децата от Центъра за обществена подкрепа, както и на местни творци.

На събитието присъстваха ротарианци от България и РС Македония, представители на общинска и областна администрация, политици, общественици и др.

Набирането на средства за ремонт на Детско отделение в Дупница ще продължи под различни форми. На 15 и 16 декември в СЕУ “Паисии Хилендарски” ще бъде организиран благотворителен базар. Събраните пари също ще бъдат в подкрепа на каузата “Да дарим здраве на децата”.

Желаещите да се включат в добротворческата инициатива на Ротари клуб, могат да го направят и чрез дарение по банковата сметка, в която и към днешна дата има нови постъпления.

IBAN: BG64 IABG 7490 1001 4051 01

Получател: РОТАРИ КЛУБ ДУПНИЦА

Основание: Дарение за Детско отделение