Police

Заподозреният е арестуван за 72 часа

Рецидивист с 14 присъди е задържан като обвиняем за убийство на 53-годишен мъж в смолянското село Чокманов. Убийството е извършено след употреба на обилно количество алкохол, според информация от окръжния прокурор Недко Симов и ст. комисар Костадин Пачеджиев, директор на ОД на МВР.

Жертвата и убиецът пили заедно в продължени на близо 8 часа.

Привлеченият като обвиняем Слави К. е задържан за 72 часа с прокурорско постановление, като предстои Окръжната прокуратура да внесе в съда искане за постоянен арест. Задържаният е осъждан 14 пъти досега за  кражби и грабеж, а убитият Манол също е със съдебно минало, осъждан два пъти. Двамата са безработни, познавали се, информира БТА.

Убийството е станало в къща на трети човек от компанията, който също е бил задържан за 24 часа. Основната версия на разследването е, че умишленото убийство е извършено само от един човек, но се работи и по хипотезата за възможен съучастник, посочиха от прокуратурата.

Манол е издъхнал след нанесени множество удари по тялото. Предстои назначаване на съдебно-медицинска, дактилоскопни, химични и други експертизи./ bgonair.bg