„Рилецо” се сгромоляса за Купата още в първия кръг след тежко 68:81 от „Балкан”

Старшията Хаджисотиров: Не видях нито енергия, нито отборен дух от момчетата

34-15-01-dori-i-yordan-bozov

Носителят на националния трофей за отминалата година „Рилски спортист” отпадна безславно още в четвъртфиналната фаза в тазгодишното издание на надпреварата. В полупразната зала „Колодрума” в Пловдив самоковци бяха спрени от младия и нахъсан тим на „Балкан”, който впоследствие – на полуфиналите, едва не катурна и абсолютния фаворит в надпреварата „Лукойл Академик” (79:80 след продължение).

Възпитаниците на Людмил Хаджисотиров-Удо не показаха почти нищо под тепетата и още от самото начало стана ясно, че са напът да напуснат състезането през задната врата. Особено болезнена за представителите на рилския град бе втората четвърт, която те загубиха с 16:29. Необясними грешки, лоша стрелба от тройката и занижено самочувствие оставиха Йордан Бозов и компания на 14 точки зад противника на почивката – 33:47.

След антракта ситуацията на паркета така и не се промени и след 40 минути игра „скиорите” си тръгнаха от Пловдив оклюмали.

Дори правещият страхотни мачове от началото на годината американец Ди Джей Шелтън не можа да помогне на отбора, като завърши със скромните за него 7 точки и 10 борби.

Иначе най-резултатен бе съотборникът му Еван Бруинсма с 18 т. и 12 овладени топки, а капитанът Бозов също се отчете с 18 пункта.

„Поздравявам „Балкан” за победата. Ние влязохме в срещата в ролята на фаворит и това ни изигра лоша шега. Липсваше енергията, отборният дух и агресията от предишните двубои в първенството. Но това е професионалният спорт и баскетболът. В един сезон на всеки му се иска да побеждава и постоянно да е на висота, но има и такива моменти, затова трябва всички да проявим характер и да се представим максимално добре в следващата фаза от сезона”, откровен бе след поражението на своите момчета наставникът на „Рилски спортист” Людмил Хаджисотиров.

 

На снимката: Дори и Йордан Бозов (№ 14) не можа да спаси своите от поражение на старта на надпреварата